Actueel Bezoek bibliotheek

Bezoek bibliotheek

Alle leerlingen uit het eerste leerjaar zijn op bezoek geweest bij de bibliotheek in Gieten. Merle Kort uit klas 1C heeft hierover een verslag geschreven wat we graag met jullie willen delen. 

Wij gingen dinsdag 10 oktober naar de bibliotheek met onze klas. Wij werden daar vriendelijk ontvangen door een medewerkster van de bibliotheek. We kregen van haar eerst te horen wat de bedoeling was. We moesten verschillende opdrachtjes doen. Door de hele bibliotheek lagen opdrachten en bij sommige boekenkasten hingen papieren met cijfers.

Als eerste moesten wij groepjes maken. Per groepje kregen we een papier waar vragen op stonden. Het waren ongeveer 11 vragen. Een paar vragen moesten we in de boekenkasten opzoeken en een paar op de computers of in een folder.

Het ging als volgt: met ons papier liepen we door de bibliotheek. We hadden bijvoorbeeld een opdracht dat we een spannend boek moesten opzoeken en dat was bijvoorbeeld vraag 6.  Dus gingen we naar cijfer 6 want daar waren de spannende boeken. We moesten dan de schrijver en de titel opschrijven. Ook was er een vraag die we in de folder moesten opzoeken. Dat was een vraag over hoeveel het lenen van boeken kost en hoe duur het abonnement van de bieb is. Voor kinderen tot 19 jaar is dit allebei gratis.

We hadden ook nog een ander papier. Daar moesten we een stapelgedicht op schrijven. De bedoeling daarvan was dat we vijf boeken mochten uitzoeken en dat we van die titels een leuk gedicht moesten maken. Die boeken stapel je dan op elkaar en met de titels komt er dan een heel leuk gedichtje uit. Mijn groepje had er één over verliefdheid.

Toen we klaar waren met alles hebben we de vragen nog even doorgenomen met de medewerkster van de bibliotheek. De papieren met het stapelgedicht moesten we inleveren want ze gaat namelijk kijken wie de leukste heeft gemaakt met hun groepje. Na de herfst- vakantie komt iemand van de bibliotheek naar de klas toe en krijgt het groepje met het leukste gedicht iets leuks.

Het was een geweldig uur in de bibliotheek en we werden begeleid door een vriendelijke medewerkster.

Super bedankt voor de gastvrijheid dat we in de bibliotheek mochten zijn!