Actueel Gastles op Dr. Nassau College Aa en Hunze door jongerenschrijfster Caja Cazemier

Gastles op Dr. Nassau College Aa en Hunze door jongerenschrijfster Caja Cazemier

Op dinsdag 28 maart bracht jeugdboekenschrijfster Caja Cazemier een bezoek aan het Dr. Nassau College Aa en Hunze in Gieten om een gastles te verzorgen aan de leerlingen uit de tweede klassen havo. De bekroonde schrijfster ging tijdens de gastles in op het schrijfproces en daarna was er ruimte voor de leerlingen om vragen te stellen.

“Leerlingen lezen voor hun fictiedossier elk jaar drie boeken waar ze opdrachten bij maken. Daar zitten ook boeken van Caja Cazemier tussen en dan is het natuurlijk erg leuk om haar in het echt te kunnen ontmoeten”, vertelt docente Janke Hartenhof enthousiast.

“Caja Cazemier lichtte eerst haar schrijfproces toe. De leerlingen kregen de kans om vragen te stellen of om zelfs iets te laten zien of horen dat met Caja of haar boeken te maken heeft. Zo heeft een aantal leerlingen een rap gemaakt. Andere leerlingen kwamen met ideeën voor een nieuw boek of schreven een gedicht op basis van de titels van haar boeken.”

Caja Cazemier vierde onlangs haar 25-jarig jubileum als schrijfster en schreef in die tijd meer dan vijftig boeken. Ze won in 2008 de Jonge-Jury-prijs voor het boek “Vamp” en werd bovendien diverse keren genomineerd.