Actueel Kunstwerken van leerlingen van het Dr. Nassau College Gieten.

Kunstwerken van leerlingen van het Dr. Nassau College Gieten.

Vrijdag 27 mei hebben de leerlingen van de tweede klassen hun kunstzinnige kant laten zien toen zij met 5  kunstenaars van de Stichting Beeldende Kunstenaars Aa en Hunze aan het werk gingen. De kunstenaars zijn: Jolein Landeweer, Wilma Geerts, Andrijana Martinovic, Cis Koetse en Janny Jaspers. Allemaal werkzaam in de gemeente Aa en Hunze.

Elk jaar vindt er een ontmoeting plaats tussen onze leerlingen en de kunstenaars. De school vindt dat belangrijk om de leerling kennis te laten maken met de wereld van de kunst en kunstenaar.

In januari komt de Stichting en de school bij elkaar om te bedenken met welke thema  we  met de leerlingen mee aan de slag gaan. Dit jaar is gekozen voor het thema “Portret”. Elke kunstenaar inspireert vooraf aan de workshop de leerlingen door  het thema in te leiden. Dit doen zij door vanuit hun eigen werkwijze de leerling hierover te vertellen en hun  werk te laten zien. Er ontstaat dus vooraf een ontmoeting met het werk van de kunstenaar. Zo verschillend als de kunstenaars werken zo verschillend is ook de uitkomst van die van de leerlingen.

In overleg met de Bibliotheek van Gieten heeft deze expositie hier plaats kunnen vinden. Zij bieden ons hun ruimte aan om het werk op te hangen. De selectie die hier hangt is door de leerlingen zelf gekozen. Aan het einde van de workshop heeft de groep samen met de kunstenaar de werkstukken geëvalueerd  en  kunstwerken geselecteerd voor de expositie in de Openbare Bibliotheek. Uit deze selectie is het ‘beste’ werk gekozen  door een vakjury. De leerling van het ‘beste’ werk wordt geëerd met een prijsje. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door de Bibliotheek Gieten en de Stichting Beeldende Kunstenaars Aa en Hunze.

Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door het ICO.
Ed van Calck: Stichting Beeldende Kunstenaars Aa en Hunze
Roelien Bos: Bibliotheek Gieten
Christien van der Wal: Dr. Nassau College Gieten