Actueel Leerlingen klas 2 en 3 havo interviewen Koos Meinderts

Leerlingen klas 2 en 3 havo interviewen Koos Meinderts

Op 17 en 18 juni kun je in Amen heel veel bekende schrijvers, dichters en muzikanten tegen het lijf lopen. Tijdens het tweedaags literatuur- en muziekfestival zijn er optredens in tenten, café De Amer, een schuur, een schaapskooi en op een openluchtpodium en kruispunt in het dorp.

Je kan boeken laten signeren, maar niet iedereen krijgt de kans een schrijver te ínterviewen. Tessa Hids, Amber Kinds, Kelly Kwekel en Bojoura Nanninga wel!

Deze leerlingen van het Dr. Nassaucollege in Gieten gaan zaterdagmiddag Koos Meinderts vragen stellen. Ze hebben zijn nieuwste boek ‘De zee zien’ al uit en zijn zich nu aan het voorbereiden op het interview.

Hoe schrijft Koos Meinderts bijvoorbeeld: op vaste tijden en op de computer? En het boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Daar willen ze ook meer van weten.
‘De zee zien’ – binnenkort verschijnt de derde druk – kreeg heel lovende recensies. Maar de meisjes vinden er een paar rare stukjes inzitten. Misschien kan Koos Meinderts uitleggen hoe dat zit?

Natuurlijk vinden ze het reuze spannend. Hun mentor Liesbeth Olthof denkt gelukkig met ze mee en er wordt geen cijfer gegeven voor het interview. Het telt wél mee als boekverslag voor volgend jaar en als maatschappelijke stage. Dat is mooi meegenomen.

Het interview is zaterdagmiddag om 15.45- 16.30 uur in de schuur van de fam. Warmelts, Amen 58.

De toegang tot het festivalterrein in gratis. Alleen voor optredens in een tent wordt entree gevraagd. Zie voor het programma www.zomerzinnen.nl

zomerzinnen

Zomerzinnen wordt georganiseerd door Stichting Zomerzinnen in samenwerking met Biblionet Drenthe, Stichting Literatuurclubs Drenthe, Huus van de Taol, Stichting De Literaire Hemel en Stichting De Amer.
Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, Gemeente Aa en Hunze, Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe, Lira Fonds en Global Textware.