Actueel NJJK 2016 te Amsterdam

NJJK 2016 te Amsterdam

Onze zwemtopper Dyan Rothschaid heeft afgelopen weekend meegedaan aan het NJJK in Amsterdam. Lees hieronder haar verslag.

Van 28 t/m 31 januari vonden in het Sloterparkbad in Amsterdam de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen korte baan plaats. Daaraan mogen alleen meisjes en jongens meedoen, die in voorgaande wedstrijden de vereiste limieten hebben gezwommen. Mijn inspanningen op trainingen en in wedstrijden leidden ertoe dat ik één van de deelnemers was. Ik behoorde tot de groep meiden die in 2003 zijn geboren. Helaas heb ik, wegens ziekte, niet goed kunnen presteren op het NJJK.

In 2014 werden we met de meisjes van ZC Borger bij de estafette al eens tweede op het NEK. Bij de Provinciale kampioenschappen had vorig jaar december meer succes. Ik won goud op de 50m vrije slag en de 200m rugslag. Daarnaast ben ik nog twee keer derde geworden en een keer vierde van Drenthe.

Net als voorgaande jaren namen mijn zwemvriendin én concurrent Brenda Beijering en onze moeders hun intrek tijdens de NJJK in een vakantiehuisje op een park vlakbij het zwembad . De eerste afstand, waar ik aan deel nam was de 200m wisselslag. Hierop zwom ik door de spanning iets langzamer dan mijn record, maar de race ging wel lekker. Maar ik werd alsnog 23e van Nederland. De 100m vrije slag was het tweede onderdeel waar ik me voor had gekwalificeerd. Hierop had ik een klein nieuw persoonlijk record (PR), waardoor ik een paar plaatsen in de nederlandse ranglijst steeg.

dyan