Actueel Schrijversbezoek Rom Molemaker

Schrijversbezoek Rom Molemaker

Op woensdag 4 april 2018 kwam de schrijver Rom Molemaker bij ons op school. Hij heeft verteld over hoe hij zijn boeken schrijft en over zijn nieuwe boek genaamd “Mist”.

Hij is begonnen met boeken schrijven in het jaar 1989. Hij heeft nu ongeveer tussen de 40 en 45 boeken geschreven. Ook heeft hij verteld hoe lang hij bezig is met een boek schrijven. Dat is 8 tot 9 maanden. We hebben veel informatie gekregen over hoe je een boek schrijf  en hoe je een boek aantrekkelijk maakt voor de lezers.

Hij vertelde dat je een boek moest zien als een soort huis. Het huis moet je nieuwsgierig maken om er naar binnen te gaan. Je moet eerst even een rondje lopen om het huis. Je komt aan bij de achterkant van het huis. De achterkant maakt je nog nieuwsgieriger. Je ziet vervolgens een raampje waar je naar binnen kan kijken waardoor je meer informatie over het huis krijgt. Zo kan je makkelijker een boek beschrijven geeft Rom Molemaker aan. Dit vinden wij een mooie uitspraak van hem!

Het leukste boek dat hij heeft geschreven vindt hij “Een gang met gele deuren”, omdat die voor dit boek naar een criminele meidengevangenis ging. Hij vond dit een indrukwekkend gezicht. Ook hadden we een opdracht gekregen in de les waarbij we een poster moesten maken over één van zijn boeken. Alle posters van de kinderen die we gemaakt hadden werden opgehangen in het lokaal waar Rom Molenmaker op bezoek kwam. Hij vond het lokaal er mooi uitzien! Ook hadden we al een tekst van één van zijn boeken gelezen. Dit hebben we gedaan om meer te weten te komen over wat en hoe hij schrijft, zodat we alvast vragen konden bedenken voor als hij op school zou komen. Wij vonden het erg leuk en we hebben veel geleerd!

Charlotte Wijnbergen
Bente Hendriks
2B