Actueel Sport bij ons op school!

Sport bij ons op school!

Sport leeft enorm op de locatie AA en Hunze van het Dr. Nassau College. Er zijn veel sportieve activiteiten onder en na schooltijd waar leerlingen zich voor op kunnen geven. 

Op 8 oktober 2017 heeft de 4 mijl van Groningen plaatsgevonden. Vanuit de locatie AA en Hunze hebben 2 docenten samen met 21 leerlingen meegedaan. Op een prachtige dag heeft iedereen de 4 mijl uitgelopen. Ook waren er veel ouders die hun zoon/dochter hebben aangemoedigd. De snelste tijd kwam op de naam van Thijs Kolthof, 27.09 min. Na de 4 mijl van Groningen was er een Nassau College breed badmintontoernooi georganiseerd voor de leerlingen van klas 2. Vanuit de locatie AA en Hunze was de aanmelding nog nooit zo hoog, maar op andere locaties was helaas de aanmelding onvoldoende. Daarom werd het toernooi schoolbreed afgelast. De LO-docenten van de locatie AA en Hunze hebben daarom besloten het toernooi voor de leerlingen in Gieten te laten plaatsvinden. Dit toernooi werd gecombineerd met de linktles ‘’ recreatie activiteitenleider’’. Een aantal leerlingen van deze linktles hebben de organisatie van het toernooi op zich genomen, iets wat ze in de week ervoor hadden geleerd tijdens de linktles ‘’recreatie activiteitenleider’’. De uitslag van het badmintontoernooi was als volgt: 1. Lex de Groot en Mika Sikkens, 2. Vera Hulshof en Esmee Rijnberg, 3. Ranitha Breedijk en Eva van der Laan. 

Het volgende sportonderdeel waar leerlingen zich voor kunnen aanmelden is schaatsen. Het Dr. Nassau College doet mee aan de scholenploegenachtervolging. De afgelopen jaren zijn er meerdere prijzen behaald door teams van het Dr. Nassau College op de Nederlandse Kampioenschappen. Of je schaatser bent of niet, iedere leerlingen kan zich opgeven voor het schaatsen. We gaan met het Dr. Nassau College trainen op donderdag 14 december. Hierbij wordt er een selectie gemaakt voor de leerlingen die mee gaan doen met de Noordelijke Kampioenschappen. Mochten de teams goed presteren tijdens de Noordelijke Kampioenschappen dan gaan de teams naar de Nederlandse Kampioenschappen in het Olympisch Stadion in Amsterdam.