Actueel Technasium opdracht voor HCV wonen & dromen

Technasium opdracht voor HCV wonen & dromen

In deze tijd, waarin iedereen probeert duurzaam en milieubewust te leven, is het voor HCV Wonen en dromen ook belangrijk dat er zo min mogelijk restproducten weggegooid worden. HCV wonen en dromen heeft daarom aan de leerlingen van het Technasium gevraagd om een creatieve oplossing te bedenken voor het hergebruiken van restmateriaal uit het bedrijf.

De leerlingen hebben een aantal weken onderzoek gedaan naar de (technische) mogelijkheden van het materiaal en hebben verschillende producten ontworpen waarbij het restmateriaal als grondstof dient. Natuurlijk is er ook onderzocht of er vraag is naar het nieuwe product. Van de ontwerpen hebben de leerlingen prototypes gemaakt van materiaal dat door HCV Wonen en dromen beschikbaar is gesteld  en die zijn gepresenteerd aan de opdrachtgever.

Er zijn zeer uiteenlopende ideeën ontwikkeld, waaronder een speciale baby-draagdoek, een waterdicht kaft en een schommelstoeltje voor kleine kinderen. Corrie Veldman van HCV Wonen en dromen heeft alle ontwerpen beoordeeld en er 1 als beste uitgekozen. Het hangende schommelstoeltje, ontworpen door Elke, Laura, Kelly en Bojoura werd als beste ontwerp gekozen.