Schoolgids1. Onderwijsvisie

1.1 Link je kennis, gepersonaliseerd!

Op het Dr. Nassau College Aa en Hunze in Gieten dagen we jou uit om te ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent, zodat jij het beste uit jezelf kunt halen en succesvol kunt deelnemen aan de maatschappij van de toekomst.

Het kan alleen goed gaan met jouw opleiding als het goed gaat met jou. Daarom is begeleiding-op-maat belangrijk. Dit betekent dat je uitgedaagd en gestimuleerd wordt bij vakken waar je goed in bent. Als het nodig is om aan bepaalde vakken meer aandacht te besteden, krijg je hiervoor extra begeleiding en extra tijd. Dat kan uiteenlopen van extra ondersteuning voor sommige vakken en hulp bij problemen als faalangst of dyslexie, tot regelingen in verband met de (top)sport die jij beoefent.

Je doet het niet alleen
Bij ons op school krijg je een eigen coach. Samen met hem of haar voer je elke week een coachgesprek. Al jouw vorderingen, planningen en resultaten houd je bij in je logboek. Met je coach evalueer je de week, je checkt je planning en bespreekt aan welke leerdoelen jij gaat werken. Zo word jij eigenaar van je eigen leerproces en weet jij waarvoor jij je kennis kan gebruiken.

Linken is jouw talent ontdekken!
Waar ben jij het liefst mee bezig? Sport, cultuur, techniek of ondernemen? Of vind je juist van alles wel leuk? Heb je talent voor bètavakken of ben je beter in talen? Om je talenten te ontdekken bieden we vele extra’s in ons programma; creatieve talenten kunnen zich aanmelden voor het Atelier, we verzorgen de opleiding Cambridge English, je loopt bij ons veel stage en bij het vak O&O bereid je je voor op het Technasium. Ook verzorgen gastdocenten van binnen en buiten de school uiteenlopende workshops, waardoor jij kan kijken of jouw interesse daar ligt. Zo worden er workshops programmeren, sportcoaching, Spaans, dans en filosofie gegeven.

Linken is excelleren!
Wij stellen alles in het werk om jouw persoonlijke groei zo optimaal mogelijk te maken. Jij ontwikkelt je in leergebieden, arbeidsgebieden en talenten. Wij hebben daarom gekozen voor een combinatie van goede lesvormen. We werken vanuit de zogenaamde ‘leeractiviteiten’. Min of meer traditionele vaklessen, waar je kennis en vaardigheden leert die je niet zomaar in de praktijk opdoen. Je wordt uitgedaagd actief met de lesstof bezig te zijn. Naast deze leeractiviteiten (vaklessen) is er ruimte vrij voor andere vormen van onderwijs.

Om een flitsende start te kunnen maken, hebben we in de eerste schoolweken een aangepast programma; de ouverture. Tijdens de ouverture ga je, samen met jouw coach, aan de slag met het stellen van een persoonlijk doel, jouw droom. Het doel stel je op basis van jouw niveau, talent en ambitie. In wekelijkse coachgesprekken bekijken wij hoe jij jouw doel het beste kunt behalen.

De ouverture is opgebouwd in drie stappen:

  1. Wie ben ik?
  2. Wat kan ik en wat wil ik?
  3. Dit ben ik!

Tijdens de Ouverture hebben we verschillende activiteiten in ons programma, zoals:

  • een gezamenlijke sportdag
  • leren werken met het logboek
  • uitleg van de coachgesprekken
  • schrijven van een droomverhaal
  • introductiekamp
  • een startgesprek met je coach en je ouders/verzorgers
  • een huisbezoek

Zo ontstaat een samenwerking tussen jou, de school en je ouders/verzorgers, zodat jij het beste uit jezelf kunt halen: excelleren!