OnderwijsBegeleiding

Het kan alleen goed gaan met jouw opleiding als het goed gaat met jou. Daarom is begeleiding-op-maat belangrijk. Iedere leerling heeft dan ook een eigen coach en we kijken waar jij behoefte aan hebt. Dat kan uiteenlopen van wat extra ondersteuning voor sommige vakken en hulp bij problemen als faalangst of dyslexie tot regelingen in verband met de (top)sport die jij beoefent.

Coachen

Samen met jouw coach zorg jij ervoor dat jij je opleiding goed doorloopt. Je hebt elke week een persoonlijk gesprek met je coach. In dit gesprek hebben jullie het over jouw leerresultaten en jouw leerproces. Wat kan er beter en wat gaat er al heel erg goed? Naar aanleiding van deze gesprekken stel je persoonlijke doelen op waar jij mee bezig wilt gaan.

Rooster

Ons rooster is anders dan dat van de meeste scholen. Zo start jij je dag met je basegroup en plan jij je dag. Jouw dagplanning kan verschillen met die van je klasgenoot, omdat deze is aangepast op jouw behoefte. Misschien heb jij die dag een extra communicatiesessie voor Engels, jouw moeilijkste vak of plan jij zelfstandig werken in omdat je een leerdoel wil afronden door middel van een presentatie. Echt gepersonaliseerd dus.

Learning Portal

Alle vakken staan online in het Learning Portal. Alles staat erop en het helpt je bij het bereiken van je persoonlijke leerdoelen. Jij, je ouders en je docenten kunnen hier 24 uur per dag bij. Ook kunnen jij en je ouders hierin alle informatie over jouw leerproces vinden: jouw doelen, strategieën, voortgang en je resultaten.

Device in de klas

Om gepersonaliseerd onderwijs te realiseren, maken we gebruik van verschillende devices, passend bij de leerstijl van de leerlingen. Leerlingen werken vanuit het Ked Learning Portal aan hun leerdoelen. Door gebruik te maken van devices is er werkelijk sprake van individualisering van het onderwijs. Dat maakt dat het onderwijs zowel voor jou als voor de docenten aantrekkelijk is en dat leidt tot de beste resultaten.

Leerwegondersteuning (lwoo)

Voor leerlingen binnen het vmbo die extra ondersteuning nodig hebben, biedt het Dr. Nassau College een zorgstructuur: het leerwegondersteunend onderwijs (lwoo). Als je een lwoo-verklaring hebt, heb je recht op extra ondersteuning tijdens de normale lessen. Op de basisschool is bekend of jij hiervoor in aanmerking komt. Je meldt je dan voor 1 december bij ons aan.