OnderwijsOnderwijsaanbod

Met bijna elk advies van de basisschool kun je bij ons terecht. Of je nu het Vakcollege gaat doen of een theoretische opleiding waarbij je kunt kiezen uit: mavo, mavo+, havo en atheneum. Als je voor de mavo of mavo+ kiest, doe je bij ons ook examen. Voor de andere schooltypes geldt dat je vroeger of later naar Assen gaat voor het vervolg.

Studiejaar 1 2 3 4
Atheneum x x x  
Havo x x x  
Mavo x x x x
Vakcollege x x    

 

Vakcollege

Het Vakcollege is voor leerlingen met een advies voor een basisberoepsgerichte of kaderberoepsgerichte leerweg. Heb jij een vmbo-tl-advies maar wil je liever een meer praktische opleiding volgen, dan kun jij hier ook terecht. In het eerste jaar Vakcollege maak je kennis met alle vakgebieden. Elke week ga je met projecten aan de slag bij het vak Vakmanschap. In deze lessen ontdek je waar jouw talenten liggen. We bezoeken ook verschillende bedrijven en je gaat zelfs een dag meelopen op een bedrijf.

Alles als voorbereiding op de keuze van het Vakcollege dat jij vanaf jaar twee wilt doen. Je opleiding is vanaf het tweede jaar helemaal gericht op het vakgebied waarin jij terecht wilt komen. Je leert niet alleen met je hoofd, maar ook met je handen. Op het Dr. Nassau College kun je kiezen voor een van de volgende Vakcolleges:

• Vakcollege Economie & Ondernemen
• Vakcollege Bouwen, Wonen & Interieur
• Vakcollege Produceren, Installeren & Energie
• Vakcollege Zorg & Welzijn
• Vakcollege Horeca, Bakkerij & Recreatie

Theoretische opleidingen

Bij ons heb je de keuze tussen de volgende theoretische opleidingen: mavo, havo of atheneum. Ga je de mavo doen, dan kun je je hele opleiding bij ons blijven tot en met je eindexamen. Doe je havo of atheneum, dan ga je na het derde leerjaar naar onze locatie Quintus in Assen. Daar ga je verder met jouw eigen leerroute binnen het gepersonaliseerd onderwijs dat daar aangeboden wordt. Wil je naar het gymnasium? Dan start je vanaf leerjaar 1 meteen op Quintus.

Mavo
Bij ons op school kun je voor je mavo-opleiding kiezen uit de sectoren Zorg & Welzijn, Economie, Landbouw en Techniek. In de tweede klas word je heel goed op deze keuze voorbereid.Na de mavo kun je verder met een studie in het mbo.

Havo en atheneum
Na de havo kun je door naar het hbo of naar het atheneum. Na het atheneum kun je verder met een studie aan een universiteit. In de tweede fase (vanaf klas 4) kies je voor een zogenaamd profiel. Dat is de richting waarin jij je specialiseert.

Op het Dr. Nassau College kun je een van de volgende profielen kiezen:

• Natuur & Techniek
• Natuur & Gezondheid
• Economie & Maatschappij
• Cultuur & Maatschappij